TWITTER Instagram FACEBOOK FORUM SANT ADRIÀ DE BESÒS INICI
 
Refugi Antiaeri

Capçalera Refugi Antiaeri

 

Placeta Macià
08930 – Sant Adrià de Besòs


tel. 93 381 26 06


refugi@sant-adria.net

http://refugi.sant-adria.net/

Plànol de situació: AQUI

 


El Refugi antiaeri de la placeta Macià (RapM) és un dels set refugis que es van construir a Sant Adrià (llavors anomenat Pla de Besòs) per defensar la població civil dels bombardeigs de l'aviació italiana feixista aliada de Franco durant la Guerra Civil espanyola. Construït l'agost de 1938, va ser clos el gener de 1939, quan les tropes franquistes van envaïr la vila. No seria reobert fins l'11 de setembre de 2006, quan va iniciar-se la recuperació del Refugi com a espai de memòria. El 27 de gener de 2008 s'inauguraria la museització actual, de caire inclusiu i que possibilita que qualsevol persona, amb discapacitat o sense i sia quin sia el seu nivell econòmic i cultural, rebi la visita en igualtat de condicions.
 Totes les visites al Refugi són gratuïtes. Les visites lliures es porten a terme el darrer diumenge de cada mes, entre les 11h i les 14h. Les visites guiades, que inclouen el passi del documental Els nens del Pla de Besòs (fet amb nens i nenes de la guerra adrianencs) al Casal de Cultura, es concerten entre setmana i els dissabtes al matí, trucant al coordinador del Refugi al 609033867.
 

(galeria 1)

(galeria 1)

(galeria 2)

(galeria 2)

(entrada a la plaça Macià)

 

 

RefugiArT

RefugiArT

 

www.refugiart.wordpress.com

És un projecte del departament de cultura de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs per ser desenvolupat al si del Refugi antiaeri de la placeta Macià (RapM): pretén complementar la tasca de pedagogia de la memòria que el Refugi porta oferint a tota la ciutadania des de gener de 2008.

 
 
    Xarxes socials

  Contacte
Telèfon: 93 381 20 04
Fax: 93 462 25 98

e-mail: joventut@sant-adria.net


Legal
Avís legal
Política de privacitat
Política de cookies
Política de Xarxes Socials

Copyright
© 2019 SAB JOVE Sant Adriá de Besòs.
Tots els drets reservats.

RSS Feed Fòrum Facebook